Легендата на Локомотив Пд  Христо Бонев отпразнува своя 69-и рожден ден заедно с футболистите на "смърфовете" на лагера в Анталия. Вкаралият 48 гола за България бивш нападател коментира ситуацията при "бяло-черните", а също така какво си пожелава. Бонев сподели, че според него ръководителите в родния футбол нямат желание той отново да е на нивото отпреди години.

"За мен е изключително удоволствие да бъда сред младите играчи на Локомотив, тъй като така и аз се чувствам млад между тях. Това е едно уважение за всичко, което правя за Локомотив. Виждате каква е обстановката, благодарение на нашия собственик, нещата се нареждат положително. Искам и аз да пожелая на играчите, както те пожелаха на мен, много здраве и много успехи, да радват хилядите фенове на Локомотив", коментира Зума.

"Не само финансовата стабилност, ами и подготовката, която води отборът, ме кара да бъда оптимист.  Христо Колев и неговите помощници работят по нов начин. Първоначално играчите казваха, че им е трудно, но сега, виждайки резултатите от тяхното представяне, са много доволни и мисля, че всичко ще бъде много добре през новия сезон. Искам само победи и нищо друго. Локомотив е моят живот. Само победи си пожелавам, тъй като всяка победа е един безценен подарък за мен. Изграждаме нов отбор. Имаме политика, която е свел собственикът пред нас - да се класираме в средата на таблицата и следващия сезон да атакуваме челните места. За шампионска титла е прекалено рано да се говори, но класиране в първата четворка ще бъде един огромен успех за нас - играчи и фенове. Годините са ми много и нямам търпение да дойде този ден, когато Локомотив отново ще играе в евротурнирите и ще ги гледам от трибуната“, каза Бонев.

"Липсата в "А" група на  ЦСКА, Литекс и  Локомотив Сф е голяма загуба за българския футбол. Те са писали история в нашия футбол. Нямам представа защо ръководителите в нашия футбол, които донесоха най-големия успех на България, нямат желание да помогнат и българския футбол да се нареди на това ниво, което беше преди много години.

Мисля, че самите ръководители не искат това нещо. Тогава цяла България беше ентусиазирана от успеха и сега искат да останат сами в историята. А историята се пише и чете от хората и всеки има своето място в история", завърши Бонев.