Малко момиченце, отвлечено, изнасилено и бито с колан от един убиец-педофил, бе спасено, след като смел човек ги проследил до пусто място. Сексуалният звяр Юрий Тиунов бе драматично уловен, след като хиляди хора се стекоха по улиците на града, за да помогнат на отчаяната майка на жертвата, предаде в."Мирър".
 
Сред доброволците е Булат Байров, който се изправил лице в лице с нападателя. Мъжът предположил, че педофилът ще отведе 12-годишното момиче в изоставена зона.

"Мислех, че трябва да отида на места като сметища. Именно на едно такова забелязах бялата Лада "Гранта", която бе с изгасени светлини", споделя той и добавя: "Човекът се втурна към мен и крещеше нещо относно проблеми с двигателя на колата му".

Булат инстинктивно знаеше, че е открил педофила. Той предупреди други доброволци и скоро след това полицията пристигна на мястото, за да задържат изрода.
 

Неговата "невероятно уплашена" млада жертва на 12 години се намирала в колата.

Извънредното действие на гражданите в залавянето на Тиунов доведе директно до откриването на още пет деца жертви - включително и 7-годишно момче, което мъжът бе изнасилил и убил преди четири години.
 

След арестуването му педофилът отведе полицията в градината на къщата на родителите си, където бе погребал момчето. Той призна също за серия от педофилски нападения за период от 6 години.

Тази седмица чудовището бе осъдено на животен затвор в строг режим в руския регион Перм за седем тежки престъпления, включително убийство и изнасилване на деца.