Иван Тотев откри третото издание на фестивала "Вкусът на Пловдив", който стартира днес и ще продължи до 26 май. Той ще се проведе на Малката главна с участието на производители и майстори готвачи от пловдивски ресторанти, които ще представят качествени продукти и ястия от традиционната българска кухня с дегустации и демонстрации на кулинарни техники, предаде репортер на Glas.bg.
На откриването днес на площада пред Римския стадион гост-водещият шеф Иван Звездев, приготви агнешки курбан за 250 души, който беше раздаден на посетителите, с помощта на кмета на града. Имаше и празнична програма с участието на ансамбъл „Тракия“, спортни и латиноамерикански танци, томболи и викторини с награди.
Събитието се организира от Сдружение на ресторантьорите и хотелиерите „Тракия" - Пловдив, Фондация LocalFood.bg, Община Пловдив, БХРА, РЗК - Пловдив, Сдружение на професионалните готвачи, клуб "Орфей Уелнес" и МЕТРО като основен партньор.
Фестът се очартава да се превърне в традиционен фестивал, който е любим на пловдивчани, казва зам.кметът по култура и туризъм Александър Държиков. Той подчертава, че събитието е важен сегмент от туризма и общината го подкрепя зазщото е от събитията, които съхраняват българските и местните традиции, култура и опит.
Фестивалът „Вкусът на Пловдив“ е организиран от Сдружение на ресторантьори и хотелиери "Тракия"-Пловдив, фондация "Локалфууд.бг", Фермерски пазар – Пловдив и община Пловдив и е част от пловдивския календар на туризма.