Още в първите часове на 1-ви януари от Ботев Пловдив са стартирали преговори с универсалният полузащитник на Етър Румен Руменов, научи PlovdivDerby.com. 25-годишният халф е с изтичащ лятото договор и канарчетата искат да се възползват от ситуацията и да подпишат предварителен договор с него, който да влезе в сила след края на настоящия шампионат. Жълто-черните няма да откажат да вземат играча още през този трансферен прозорец, ако той успее да разтрогне договора си с великотърновци.

Румен Руменов може да се изявява еднакво добре на всяка една позиция в халфовата линия, но най-добре се чувства като вътрешен халф. Силният му крак е десният.
Той започва да тренира футбол през 2000 г. в школата на Волов (Шумен). Първият му треньор е Димо Ванков, а по-късно Стоян Чешмеджиев. През 2008 г. е наблюдаван в мач от републиканското първенство лично от директора на Футболна академия Литекс – Ферарио Спасов. Румен приема поканата му да изиграе една контрола с „оранжевите“, в която се отличава с две асистенции и е одобрен.

В кариерата си той играе за Литекс, ЦСКА, Нефтохимик и Етър. През настоящия сезон има записани 19 мача и 3 попадения. В лицето на Руменов Николай Киров пък вижда заместник на Серкан Юсеин.

Днес подобни преговори са стартирали и с играчът на Царско село Георги Минчев, чийто договор също изтича през лятото. Самият Минчев призна, че има огромно желание да премине в Ботев Пловдив и да продължи развитието на кариерата си в Първа лига.

Голмайсторът на Царско село започва да тренира футбол на 11-годишна възраст в Аристон (Русе), първият му треньор е Александър Александров. Две години по-късно участва на ежегодните тестове в Академия Литекс където изиграва една контрола срещу отбора на ЦСКА и е одобрен от ръководството в лицето на Ферарио Спасов. Минава през всички възрастови формации на „оранжевите“, а треньори през годините са му били специалисти като Димитър Здравчев, Ивайло Станев, Николай Димитров-Джайч, Евгени Колев и Даниел Моралес.

През 2012 година старши треньорът на Литекс Христо Стоичков го взима в първия отбор. Младокът тренира с мъжете, попада в групата за редица мачове, но не взима участие в нито един от тях.

През ноември 2013 г. подписва и първия си професионален договор.

Прави официален дебют за първия състав на 6 ноември 2013 г. в мач за Купата на България срещу отбора на ФК Созопол, когато новият треньор на отбора Златомир Загорчич му гласува доверие и го пуска като смяна на Васил Божиков.

Официалният му дебют в „А“ група е на 11 декември 2013 г. срещу отбора на ЦСКА. Първия си гол за шампионата отбелязва в следващия кръг срещу отбора на Локомотив (Пловдив). В този мач Минчев влиза в края на срещата на мястото на Вилмар Джордан и още с първото си докосване на топката бележи за крайното 2:5. На 29 септември 2014 г. влиза в последните минути на шампионатния мач срещу отбора на Марек и отбелязва два гола, с което носи победата на своя отбор.

На 15-годишна възраст получава първата си покана от селекционера на националния отбор до 17 години Александър Димитров. Има записани срещи срещу връстниците си от Малта, Албания, Румъния и Испания. За 19-годишната формация отново под ръководството на Ал. Димитров участва и в европейските квалификации, които се провеждат в Бремен, Германия, а България е в група с отборите на Португалия, Германия и Турция. Играе още срещу Италия, както и в квалификациите срещу отборите на Словакия, Гърция, Албания и Швеция.

През 2014 г. участва на Европейското първенство по футбол за юноши до 19 г., на което записва участие във всичките срещи на националния отбор. Мениджър на Минчев е бургаският футболен импресарио Милен Георгиев, който е агент и на старши-треньорът на канарчетата Николай Киров. Георгиев се грижи и за правата на Серкан Юсеин, както и за подписалия наскоро с канарчетата Атанас Зехиров.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.