Ботев Пловдив е на път да се договори с португалското крило Педро Еуженио, научи PlovdivDerby.com. Футболистът вече се е похвалил пред свои приятели, че се е разбрал с канарчетата и от пролетта ще носи жълто-черния екип. Педро Мигел Пиня Еуженио е на 28 години, а най-добрите си игри у нас направи с екипите на Верея и Берое.

Юноша е на португалските грандове Бенфика и Спортинг Лисабон. През 2010 година играе за мъжкият отбор на втородивизионният Лулентано (Португалия). През 2011 година е състезател на Фарензе, с който изиграва 29 мача и отбелязва 1 гол.

През месец юли 2012 година преминава тестове в Берое, като е одобрен от спортно-техническото ръководство[3] и подписва двугодишен договор. Дебютира за новият си отбор на 11 август 2012 г., в мач срещу ФК Ботев (Враца), спечелен с 4-0. В България играе още за Хасково и Черно море. През лятото на 2018-а преминава от Берое в Алтай, където изиграва 16 мача, в който вкарва 3 гола и дава 5 асистенции. Последният му тим се намира на 14-а позиция във второто ниво на футбол в южната ни съседка.

* Коментарите под тази статия не изразяват мнение и позиции на собтвениците на медията, както и на нейните автори. PlovdivDerby.com не носи отговорност за съдържанието на читателските коментари. Молим да се въздържате от обидни квалификации, заплахи, расова нетърпимост и т.н.