Снимка на marica.bg

Локомотив Пловдив завърши сезона в родния елит на 9-о място. Това ще е позицията на смърфовете в крайното класиране, което ще стане окончателно ясно след изиграването на всички баражи от втората осмица и оставащите срещи от първата шестица.

Заради повечето точки, които Локо Пд има от Славия и Ботев Враца в първата фаза на шампионата, смърфовете ще заемат 9-ото място без значение дали Славия или Ботев Враца ще продължат борбата за седмото място с Етър.

Всичко това стана ясно преди минути, когато черно-белите отпадат в полуфиналните баражи от втората осмица от Етър с общ резултат 3:0 за великотърновци (срещата е в последните си секунди). Днес на стадион Ивайло черно-белите излязоха с много експериментален състав, за да запазят основните си футболисти за мача на сезона с Ботев Пд във финала за Купата на България. Победата в този мач, освен Купата и славата, ще донесе и класиране в Европа за един от двата тима.

Бившият футболист на Локо и Ботев Крум Стоянов донесе победа на великотърновци днес с попадение в 63′. Флорент Боджадж подаде към Руменов, Лукас Масоеро се опита да изчисти топката, но тя рикошира в тялото на Руменов и попадна в Крум Стоянов, който финтира Асен Георгиев и след това с много точен удар вкара топката във вратата на Илко Пиргов.