Коалиция „Съединени за Пловдив” официално издигна Славчо Атанасов  за кмет на Пловдив. На подписването на коалиционното споразумение  в зала „Съединение” на Историческия музей местните лидери на "Кауза България", ВМРО-БНД, ЗС "Александър Стамболийски", „Партия на зелените”, "Новите лидери", "Воля" и "Атака” застанаха зад бившия кмет на Пловдив.

Споразумението бе подписана от Георги  Титюков, Владимир Кисьов, Георги Колев, Димитър Керин и Лидия Недева.

Те заявиха, че са преодолели различията си в името на Пловдив, както и да  се обърне модела с налагането на управление на града от София. Самият Атанасов заяви, че не могъл да гледа безучастно отстрани Пловдив, който  затъвал заради война между две крила на ГЕРБ.

„Любимият ни град отново е изправен на кръстопът - дали да продължи разрушителното безвремие на статуквото или с трудолюбието, почтеността и таланта на всички, отново да бъде всепризнат лидер сред българските градове”, каза кандидатът за кмет, цитиран от TrafficNews.bg. В прочетената реч от него той постави акцент върху това да върне управлението на Пловдив през модела на неговия мандат.

Основните му приоритети са – подобряване на трафика, нови пътни връзки, превръщането  на Пловдив в зелен град с по-малко застрояване, администрация с грижа за хората 

„Сега отново на Пловдив му е нужен човек с опит и професионализъм, а не някой случаен ентусиаст, който тепърва да се учи в движение. Защото не можем да си позволим да загубим ценно време за това. Добрият кмет трябва да е адекватен на реалността и да се съобразява с нейните изисквания. Ние вече сме го правили успешно, при това в условията на най-тежката криза. Спомнете си, че Пловдив беше и такъв град”, заяви Атанасов.