Съпредседателят на "Продължаваме промяната" Асен Василев заяви, че с последните изявления на президента Румен Радев синхронът между него и лидера на ГЕРБ Бойко Борисов е станал очевиден:

Има координирани действия между Радев и ГЕРБ

"В последните 24 часа видяхме един доста добре синхронизиран дует между г-н Борисов и г-н Радев, който не мисля, че изненадва българските граждани. Стана очевидно, нека така да кажем, даже и за слепите".

На въпрос има ли конкретни доказателства за срещи между Радев и Борисов, Василев отговори:

"Не ходя да им светя".

Асен Василев не вярва, че ГЕРБ ще промени позицията си за промените в Изборния кодекс въпреки изявлението на Бойко Борисов:

"Честно казано, имайки предвид колко често ГЕРБ си сменят мнението, съм леко скептичен, че това ще се случи. Ако се случи обаче, това ще означава, че последните три седмици парламентът е въртял абсолютно безсмислено едни безкрайни заседания".

Борисов отвърна за твърденията за срещи и разговори с Радев

ПГ на ПП все още не е получила покана за разговор от номинирания за кандидат-премиер на кабинет с първия мандат проф. Николай Габровски, каза Василев. Той уточни, че нито едно от деветте им условия не е изпълнено, затова подкрепа за кабинет с мандат на ГЕРБ е невъзможна.

НА ЖИВО: Извънреден брифинг на ГЕРБ