Започнаха последните консултациите при президента за съставяне на редовен кабинет. Радев  се среща с представителите  именно „Български възход”.

От началото на консултациите измина 1 месец. Предоставих достатъчно време на партиите да излязат от конфронтационната реторика на изборите и да намерят консенсус за съставяне на кабинет. Но не виждам резултат в тази посока. Вместо да се ангажира със съставяне на правителство, да се занимават с проблемите на гражданите, парламентът реши да се занимава с Изборния кодекс. Дали това е приоритет на обществото ни – дълбоко се съмнявам. Макар и най-малобройна, вашата парламентарна група има своето място и своята отговорност. Бих желал да чуя вашата оценка за възможността да бъде излъчено управленско мнозинство и кабинет”, заяви президентът Румен Радев пред представителите на „Български възход”.

Десислава Атанасова: Ще предложим състав на правителство

„Нашето поведение е устойчиво. От самото начало не търсим конфронтация, нови разделителни линии а диалог. Проблемите са много. Решаването на проблемите на хората, на ежедневието, са важните въпроси, по които трябва да се търсят решения”, заяви Стефан Янев.

„Отивайки на избори, ще бъдат решени тясно партийни въпроси, но не и важните за хората въпроси”, смята Стефан Янев.

„Има въпроси свързани с Шенген, които са по-фундаментални от Плана за възстановяване и устойчивост. Въпросите свързани с инфлацията, с цената на живота, са по-важни”, каза Янев.

„Дебатът за изборния кодекс не е от непосредствена необходимост. Усилията за полагане на кабинет са основополагащи”, каза Янев.