Бившият министър на енергетиката в кабинета "Петков" Александър Николов възнамерява да съди настоящия Росен Христов.

Пред bTV Николов каза, че е подал жалба до прокуратурата, но е завел и граждански иск в районния съд в Попово, където е адресната регистрация на Христов.

Николов каза, че става дума за "доста ситуации" и "вменяване на вина" при изказвания на Христов в петък. Тогава действащият министър обвини Николов, че е оставил министерството в хаос и без договори за разтоварване на втечнен природен газ. След изявленията си служебният министър беше разпитан в Националната следствена служба като свидетел във връзка с разследването на прокуратурата по спрените доставките на газ от руската държавна корпорация "Газпром" за България и последвалото през следващите месеци купуване на газ от други компании по време на предишното коалиционно правителство. Сигнали за това бяха подадени от ГЕРБ.

Николов коментира днес, че проблемите на България следва да намират решения в диалог, но след като вместо това са казани неистини по негов адрес, а името му е опетнено, е оформил съдебните документи. Така на Христов щяло да му се наложи да влезе в дебат, независимо къде.

Христов отговори пред журналисти в Бургас, че "това е евтин начин за търсене на пиар и медийно внимание", а всеки министър трябва да носи отговорност за своите действия и бездействие. Увери, че е готов да понесе отговорност, ако се окаже, че не е прав. Сега и Николов трябвало да научи същото по трудния начин.