Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов се срещна със симпатизанти и граждани в столичния район „Оборище“. Заедно с него е и бившият кмет на София Йорданка Фандъкова.

Той разкри, че днес е определен предизборен слоган. „За нашите партньори от ЕНП той е: „Сигурна Европа“, за нас: „Стабилна България - силна Европа“, подчерта Борисов и се пошегува: "Дължите ми 200 хил. долара за лобизма и за рекламата".

"Един километър от едното платно по Околовръстното е изкърпено, а другото е цялото в дупки, като пътувате за "Овча купел". След ремонтираното веднага взлизаш в 5-6 ями. Таман се зарадваш и се озъбиш. Тези хора сега не се интересуват от града. Сега всички дъги щяха да са затворени и да има скоростен пръстен около София, и възможност да се ходи в евентуалната детска болница. Това си избраха софиянци, това си имат, изтъкна той. "Вярно - нечестно, вярно - с флашки, но имаха повече гласове. Половин година мина - няма промяна".

"Ние сега трябва единствено да градим структурите си, да подобряваме капацитета си, да даваме на хората възможност да направят разлики. ремонтът на Околовръстното от магистрала Люлин до "Цар Борис Трети" за три години и Южната дъга за две години - открийте разликите. Те говориха за пътища до Луната - вълшебства. Най-малкият проблем са фалшификациите. Да фалшифицираш бъдещето на хората", не скри възмущението си лидерът на ГЕРБ.

"На 1 юни в Пловдив, в Античния театър, нашият водещ кандидат, сегашният председател на ЕК, иска да бъде в България. Всички евродепутати са поканени, желаещи. Може да не ни стигне мястото, но България е много важна за ЕНП, нашите депутати имат много важно място в нашето европейско семейство на ЕНП.

За най-голяма радост тази година, тези избори и двете неща, които ЕНП дава като приоритети са точно, които тези, които България най-много иска. В сферата на сигурността България бе пример в опазването на границите. Срещу нелегалната миграция и спазването на правата на човека.

Второто е земеделието. Това е изконно заложено в нашето население. Неслучайно репарациите от войните, които сме загубили, са изплатени със земеделска продукция. И в тази сфера много добре пасват приоритетите", разкри още лидерът на ГЕРБ.