Бойко Борисов посети строежа на новия храм в Стария град в Пловдив, който ще бъде на мястото на разрушеният при строителството на Тунела под Джамбазтепе храм. Старият параклис е носил името на Светите архангели, така ще се казва и бъдещият храм. Той се намира в двора на новата сграда на Пловдивската митрополия в Стария град, съобщава TrafficNews.bg

Из храма и новата сграда на Пловдивската митрополия той беше разведен лично от Пловдивският митрополит Николай. 

„Трябваше журналистите да слушат и да пратят проповедта ти за Украйна на Да, България, ДБ. Затова е владика, да поканят владиката в парламента и да върнат да прегласуват каквото искат. Съжалявам, че владиката не беше в парла

мента, за да гледа този срам и да им поговори да разберат кой е нападнатия, на кой трябва да помогнем. Нищо. Парламент, свързан само с постове, пари и власт. Всичко, което ние правим тук – тази църква, тези архангели ще пазят Пловдив. Тук е имало църква и са я разрушили. Срам, до там да каже вчера Христо Иванов, че те имали само дробчета. Не мис е говори кулинарно на Гегьовден. Другите изяли тлъстото, а за него – дробчетата. Срам!“, каза Борисов на митрополита и го помоли да повтори речта си от храма „Св. Георги“, където днес митрополитът оглави Архиерейска Божествена света Литургия.

„Когато злото се преумножи в света, се преумножават бедствията. Това е закономерност – бедствия в душите, в семействата, катаклизми, болести, пандемии, страх смърт, а сега и война. Още по-страшно – война между братя. Още по-страшно - Русия нападна Украйна. Това е грях - православни християни срещу православни християни. Тая война се води върху нашите души, душите на всички православни християни. Казано е в Библията - не убивай, Божия заповед е. Никой няма право да промени тая заповед. Ако някой се колебае, на коя страна да стане, да попита в съвестта си Исус Христос в на коя страна би застанал - на страната на нападателя или нападнатия. Уверявам ви, Христос би защитил нападнатия. Да молим Бог да умири размирните, защото сме християни и служим на княза на мира Исус Христос. Нашето призвание е да бъдем миротворци, знаем неговите думи блажени са  миротворците, те ще се нарекат синове божи“, каза митрополит Николай.

По думите на Борисов вчера 6 часа е било обсъждано „как да се вземат на данъкоплатците повече пари с разширяване на комисии“.

„Тези трябва да стоят, докато заравнят всичко и всяка мисъл, че те са нещо били или може да бъдат нещо добро за България – да си заминат като антихристите. Без Киро и Асен не може България 1300 години“, допълни лидерът на ГЕРБ.  

По думите му правителството е „инсталирано“ от президента Румен Радев.

„Радев ги инсталира, и казваше, че ако има повече такива като Киро и Асен България ще е на луната. Сега се пази от Янев, защото хората него го сочат с пръст – за колебливи позиции, няма позиции. Който сее ветровете, жъне бурите – той направи да се мразят хората, а владиката казва миротворецът е важен. Да слушаме какво ни говори той, какво ни говори църквата. Затова ходих да слушам днес, само може да научите“, допълни още Борисов.

По повод гласуването в парламента Борисов добави:

„Няма решение, Христо Иванов също каза, че няма решение. Те само консумират парите на данъкоплатците в парламента и си разпределят постове. Карат се за двама души във комисии – знаете ли какви са тези комисии, кога заседават, какво, по 10 дни са във ваканция, само харчат и нищо. Няма коалиция, няма решения. Само се разпределя – от пътищата ще взима тоя, от военните доставки – тоя. За нас дадоха само постни дробчета, ей тука в ресторанта влезте – вратна пържола, телешко филе, вретено, а за ДБ-то останали дробчетата, това се води карантия. Корупция и пари, разпаднала се е коалицията. Докато не откраднат от соларните паркове, от оръжейните заводи и после като дойдат и кажат ще достроят“, допълни още Борисов.

По думите му украинският посланик е бил въвлечен в кризисен ПР на Кирил Петков.

„Повече няма да дойде при мен, щом го вкараха в ПР да им спасява коалицията. Те настояваха за военна помощ – ракети, самолети, танкове и ми плаща сега писмо, да спаси Кирил Петков. Срамота за него и до толкова с подкрепата на посланика“, посочи Борисов.

Борисов отправи и поздрав към българите: „Да са храбри, живи и здрави, и да слушат какво им говорят свещениците в църквите“.