Има още капани, които не са отразени в бюджета. Честно е лидерите на партиите да коментират бюджета, призова лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

Вчера Гълъб Донев съобщи, че внася бюджет с 6,4% дефицит, 

Представители на ръководството на ГЕРБ дават брифинг по повод бюджета за медиите в Централата на партията.

"Като част от екипите, които преговаряха по законодателната рамка ние приехме, че ще работим по определени приоритети и това са над 30 закона. Да, имаме спор с ПП-ДБ по няколко от законодателните техники, както и по логиката, но нямаме спор, че е нужно работещо народно събрание, което да взема решения и да излъчи правителство", заяви Десислава Атанасова. 

Нас много ни изненадва на фона на всички тези наши общи стратегии, вече днес темата е друга. Отново нашите колеги от ПП-ДБ се връщат към мантрата за корупцията и ГЕРБ да се разграничават от някакви модели: 

Моделът ГЕРБ е нула мигранти, предвидливост и стабилност. Другият модел - миграция, дългове, инфлация. Кой модел предпочитат българите? Това попита Десислава Атанасова. 

Огромна дупка в бюджета заварихме ние, а сега трябва заедно да търсим решение как да се справим, коментираха от ГЕРБ. 

Честно беше днес да разберем от кой ПП-ДБ очакват подкрепа. Няма как да са всички. След като не искат да конкретизират, започваме да четем бюджета.
Едно е ясно - денят, в който Радев вдигна юмрук, ние ви вкарахме в чакалнята на Еврозоната, каза Бойко Борисов на брифинга. 

Очаквах 3% бюджетен дефицит, аз това очаквах да кажете след срещата с ПП-ДБ, заяви Борисов. 

Честно е лидерите на всяка партия да изкоментират бюджета. В този бюджет не виждам пари за магистрали. 

В името на държава да се обединим, да я извадим държавата от кризата, пък после, ако ще да ни няма, партии все ще се намерят, призова Борисов. 

Или заставаме заедно зад бюджета и реформите или казваме вкупом пускаме дълга, защото след месец държавата ще колабира. 

Има как да се справим, но този път не искам да съм сам, заяви Борисов. 

Очаквайте подробности!