„С останалите лидери ще започнем разговори за регулаторите, ротацията и избора на конституционни съдии в четвъртък. Преднамерено нито един министър няма да бъде поставен от нас като условие да си подаде оставката или не.“

Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов, цитиран от bTV. Той добави, че ротацията изисква и нов председател на парламента.

„Аз мога да уверя колегите, че когото излъчат от ПП-ДБ, ще имат 69 гласа от нашата група така, както сме обещали. През последните 9 месеца се научихме на коалиционна култура. Всичко, което сме записали в споразумението с ПП-ДБ, сме го изпълнили – законите за ПВУ, конституционните и съдебните реформи, бюджета, пълноправно членство в Шенген. МВР работят много добре с ГД „Гранична Полиция“ и Агенция „Митници“, за да влезем по-бързо и по суша“, каза Борисов.

За Шенген той коментира, че австрийският бизнес в България е дал положително становище и оценка за приемането ни в Шенген.

„Грешка ще е да бъде бойкотиран, защото може да бъде мотор и за сухопътните ни граници. Съветвам икономическите ни организации да направят кръгла маса заедно с австрийския бизнес, да се обърнат към канцлера на Австрия, че неприемането ни по суша е в ущърб на двете държави“, добави Борисов.