ГЕРБ дават брифинг в централата на партията след среща на Изпълнителна комисия на партията, на която са обсъждали дали да подкрепят предложения кабинет от формацията на Слави Трифонов "Има такъв народ" или не.

Ситуацията в държавата може да се опише само като пълен хаос. Но отговорността е изцяло тяхна. Още повече, че ние изчакахме вчерашния ден да видим дали няма да се вразумят, но не получихме никакво писмо. Не, че сме и очаквали. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов на брифинг.

„От ИТН не получихме никакво писмо. Макар и неграмотно написано, щеше да е някакъв знак”, подчерта той.

„По никакъв начин в парламента нашите депутати не са потърсени за един отговорен разговор с останалите партии. Всички казват - нека отиваме на избори. Аз не знам при положение, че липсват пари в бюджета, няма как едно компрометирано служебно правителство и то именно финансовият му министър, да внася бюджет, който ние партиите да приемаме без да носим политическа отговорност”, допълни той. 

"ГЕРБ и СДС трябва да стоят максимално отдалечено от тези отровни партии на омразата, които не зачитат волята на народа и не се отнасят с уважение към него. Защото не може да си бил с 0,5% и да не отчетеш и другите, които имат също толкова и да даваш възможност на тези с 5-6% да се държат като победители. Христо Иванов казва, че са победили ГЕРБ. Тотално сте се объркали. Решението на изпълнителната комисия е депутатите на ГЕРБ - СДС да влязат в залата и да гласуват против правителството", обясни Борисов.

Борисов недоумява защо се обиждат ИТН и ДБ. По думите му Радев разбил системните партии и разединил нацията. "Аз искам едно малко кътче, където са ГЕРБ и СДС, защото, като дойде кризата да има знаещи и можещи хора", подчерта Борисов.

„Демокрацията е скъпа, но и отговорност. Половин милиард за избори – ако има правителство  – правилно са похарчени, но ако няма – няма политическа воля”, категоричен бе той. 

Вижте повече във видеото: