В зависимост от разговорите в парламента ще се види какво ще направим с бюджета, каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. За две години Асен Василев подготви четири бюджета, посочи Борисов. В такава ситуация да се отвори бюджет, ще е "сватбарски", прогнозира лидерът на ГЕРБ.

Затова предлагаме да се подпише декларация, че ако се отвори бюджетът, ще се приемат тези и тези точки - няколко на ГЕРБ, няколко на ПП и т.н., обясни Борисов.

ГЕРБ и БСП обсъждат бюджета за 2023 г.

Готов съм да се срещна с Кирил Петков и Асен Василев, в момента, в който бъде подготвена. Тя може да бъде подготвена с тези контактни групи, обяви лидерът на ГЕРБ.

Няма да бъда кандидат за премиер, защото никой мандат не може да бъде изваден пред скоба, уточни той.

Ние можем да съставим правителство, но то няма да е устойчиво и да предизвика спокойствието, което желаем, няма да ни представи еднозначно пред обществото и напрежението ще продължава да расте.

Борисов е категоричен, че в момента коалиция в парламента има и тя се вижда.

„Правителство иска народът, диктува го и здравият разум, всичко останало е катастрофа. За да няма его и ядосани по трасето изобщо не трябва да се говори за първи и втори мандат. Ние вече имаме една много добра коалиция в парламента  Има един факт – гласуването в парламента, това показва всичко.  Българите са за двата съюза ЕС и НАТО, именно около това се обединява коалицията. Мнозинство се оформи и по въпроса за РСМ, за да поемат и те по пътя към Европа. Решението за предоставяне на военна помощ за Украйна също имаше огромно мнозинство в парламента, както и диверсификацията от Русия”, заяви пред БТВ Борисов.

Според него е група инсинуация това, че ГЕРБ са в „хартиена” коалиция с БСП и ДПС.

„100% от машинният вот остава, те си остават машините и не са махнати. Всеки може да избира. Подкрепям колегите от ДБ и ПП, че машинният вот не е напълно сигурен, затова едно от предложенията е отрязъците от машината също да бъдат подпечатвани и да се поставят в урната, за да може да се броят след това.”