Позицията на ГЕРБ особено по присъединяването на РСМ, Украйна, съдебната реформа се оцени високо в Брюксел и затова се даде път на нашия кандидат за еврокомисар. Това каза лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на НС.

Според Борисов е редно Асен Василев да отиде и да ги запознае с бюджета. "Ако ние го подкрепяме, да знаем защо го правим. Имаме забележки към бюджета, но според мен липсата на коалиционно споразумение изисква първо да разговаряме с него и след това да отстраним забележките си", допълни Борисов.

"Обадих се на Николай Денков и му казах кое ни притеснява. Блокирането на финансите и на големите инфраструктурни проекти. Когато си дойде, се надявам да коментираме. Вчера Делян Добрев и Кирил Петков говориха за БЕХ", каза още лидерът на ГЕРБ, цитиран от Фокус.

По думите му коалиционния механизъм дали ще го подпишат и как ще го кръстят, няма значение. "Най-важният механизъм, който подкрепя бюджета и управленската програма, е бюджетът", посочи Борисов и допълни: "Едно такова много трудно правителство е най-доброто за държавата. На срещата във вторник Кирил Петков и Асен Василев застанаха зад думите си да има ротация на премиера".