Лидерът на ПП "ГЕРБ" с първи думи след ескалацията на протеста срещу Българския футболен съюз.

"До Борислав Михайлов - след толкова кръв, иди си!", това написа Бойко Борисов в своя профил във Facebook.

"А тези, които разрешихте протест, след който София е в пламъци и водни оръдия, а граждани, фенове и полиция се бият - не ставате! Поемете отговорност!", написа още Борисов.

Терзиев с първи думи за размириците в София

Протестът на футболните фенове превърна центъра на София в бойно поле. Стигна се до сблъсъци между протестиращи и полицаи. Феновете запалиха полицейски бус, хвърляха камъни, пиратки и колчета върху служителите на реда, а те от своя страна използваха две водни оръдия. Стигна се до арести. Ранени има, както сред полицаите, така и сред протестиращите.

В акцията, която стартира малко след 17:00 часа в района на Националния стадион "Васил Левски" в София, участваха около три хиляди привърженици от столицата и от страната.

Общо 19 сигнала за пострадали на протеста пред Националния стадион преди мача България - Унгария са получили медиците, съобщиха от Центъра за спешна медицинска помощ в София. Някои от пострадалите са прегледани на място от екипи на Спешната помощ.


Към момента има приет един пострадал в болница „Царица Йоана – ИСУЛ“, който е напръскан със спрей. Един от ранените е приет във Военномедицинска академия с травма на главата. Други двама пострадали са приети в болница „Св. Анна“ – един със счурени костици на носа.

Задържани са мъжете, подпалили бус на МВР! Расте броят на пострадалите