Няма днес да обявя кандидата за кмет на София. Ще ви хареса, нестандартно решение е. Това обяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в кулоарите на парламента.

По повод оставката на ген. Атанас Атанасов от ПП-ДБ, Борисов подчерта, че държи много на Атанасов, но "по време на война, когато текат маса операции по службите, едно преструктуриране, сливане, под половин година не минава", коментира той, след като Атанасов подаде оставка от Комисията по сигурността на службите.

"Ако Атанасов заяви готовност да оглави която и да е служба, с две ръце го подкрепяме в парламента", посочи лидерът на ГЕРБ.

Кола помете пешеходец в София, лежи на пътя СНИМКА

"Виждате дронове, какви ли не проблеми, те (службите за сигурност - бел. ред.) трябва да работят", аргументира се Борисов и изрази подкрепата си към Атанасов, като посочи, че е "много информиран човек".

Според Борисов, трябва подготвено законодателство, предварително договорени кадри, както и модернизация и оборудване на службите, информира "Дарик".

Той не пожела да коментира критиките на президента Румен Радев от Ню Йорк относно работата на правителството за присъединяването на страната ни към Шенген. "Аз там видях