Бойко Борисов няма да даде доброволно имунитета си. Това заяви лидерът на ГЕРБ в кулоарите на парламента.

„Две години бях без имунитет. Сега категорично няма да го дам, защото трябва да си сляп, за да не виждаш какво се случва в момента", пояси Борисов. 

Припомняме, че във вторник вечер Софийска градска прокуратура предложи на главния прокурор да внесе искане до Народното събрание за сваляне на имунитета на бившия премиер. 

Прокуратурата поиска имунитета на Бойко Борисов

Предложението е изготвено във връзка с досъдебно производство, известно като „Барселонагейт“, по което са събрани доказателства за извършено престъпление по чл. 253 НК от народния представител - пране на пари.

Според лидера на ГЕРБ имунитетът му е поискан именно сега, за да се замразят преговорите за правителство.

„Дали службите и министър Демерджиев вчера разбраха за мъртвите души или за изтичането на секретна информация. Защо вчера? – Ами, за да няма правителство. Защо вчера поискаха моя имунитет, а не преди един месец. Задавам риторични въпроси”, каза още Бойко Борисов.

„От месеци повтарям, че трябва да има редовен кабинет. Говорихме за кабинет от 3,6 месеца, експертен. Днес пак ще се видим с ПП-ДБ, защото хаосът в държавата е тотален. Съдебната реформа си има цена. От 2009 г. такава няма. В момента, в който ние приехме закона, в който да има контрол над главния прокурор изведнъж нещата се раздвижиха със страшна сила. Започнаха атаки по ПП, за да се блокират всякакви разговори”, допълни Бойко Борисов, цитиран от Нова.

Петков коментира искания имунитет на Борисов