Серия от срещи проведоха лидера на ГЕРБ Бойко Борисов със съпредседателите на "Продължаваме промяната" Кирил Петков и Асен Василев в парламента. 

Петков и Василев били поканени в стаята на ГЕРБ от Борисов, за да обсъдят бюджет 2023, който днес трябва да бъде гласуван в пленарната зала на първо четене. 

"Разбрахме се за следващия бюджет много по-задълбочено да се направи във всички сфери, в които виждаме проблеми и хората очакват решение. Като междинен ще го подкрепим", заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов. 

"Това, което обсъдихме, е общата рамка на бюджета, и че ако има предложения, те няма да променят общата рамка, а ще бъдат разход за разход, т.е ако някой иска да направи допълнителен разход някъде, трябва да намали разход на друго перо", обясни след срещите финансовият министър Асен Василев, цитиран от "24 часа".

"Политиката, която беше заложена от служебния кабинет и ние продължихме, е структурите, които са получили увеличение миналата година да не получават през тази", така Василев коментира предстоящия протест на служителите МВР. 

Очаквайте подробности!