„Информацията, която обсъждаме, е конфиденциална. В никакъв случай не мога да кажа, че трябва да сме спокойни. Напротив – службите, МВР трябва да са бдителни. Имаме много общности тук, които се мразят, имаме и атентат в Сарафово. Трябва да сме още по-внимателни в изказа и категорични с тези, които всяват терор”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов след заседанието на извънредния Председателски съвет в парламента.

Темата на заседанието е националната сигурност в контекста на войната срещу Израел и войната в Украйна. Председателят на парламента Росен Желязков свика шефовете на парламентарните групи. Покани са отправени и към премиера Николай Денков и вицепремиера Мария Габриел.

Според него службите ни проявяват бдителност и внимание, изкарали са дългото оръжие от няколко дни. „Вярвам в тях, вярвам в „Гранична полиция”. Дано големите играчи в световната политика намерят мъдрост, доброта – заради всички. Това е хилядолетно тлеещ конфликт”, обясни Борисов.

Депутатите обсъждат вота на недоверие срещу правителството

Запитан дали премиерът Николай Денков е трябвало да отиде на заседанието по сигурността  вчера при президента, Борисов каза, че ако Денков е искал да отидат и партийните лидери, е щял да постави въпроса пред президента Румен Радев.