В деня за размисъл контраразузнаването иска да тормози народа. Това ли е демокрацията? Така ли ни водят в Европа? Партията наема адвокати, започваме съдебни дела, помагаме на хората и ще се борим за демокрацията. За всички стана ясно как са спечелни изборите, под терор, за да може в парламента да си правят седянки. Такова безобразие, такова ниско продаваемо шоу, не е било. Кадрите на БСП са назначени, сега трябва да ги узаконят, а тези на ДПС са несменяеми. Не знам Христо Иванов и неговата компания как се чувстват с тези хора. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов във Фейсбук. 

Той се включи наживо в социалната мрежа. Симпатизанти на ГЕРБ разказаха как са викани от полицията да подписват декларация преди изборите на 11 юли, че няма да нарушават закона. Сред тях е била и депутатът от ГЕРБ и бивш земеделски министър Десислава Танева. Тя разказа, че в деня за размисъл получила обаждане от човек, който се представил за служител ДАНС и настоял спешно да се видят. Тя предложила това да стане в офиса на ГЕРБ, но той отказал и предложил да отиде в дома й. 

"Съгласих се, защото точно пригготвях закуска на децата. След половин час дойдоха вкъщи и ме накараха да подпиша декларация. Поисках да я снимам, но не ми разрешиха", разаказа Танева.

Днес Асен Василев казва, че ще съберат около 2 млрд. повече приходи. Ти мислищ, че хората са забравили, че заради коронавируса увеличихме плащането на данъци до края на юни и сега ги отчитат като приходи. Кого лъжете, попита Борисов.