"Запознах се с меморандума и точно ми е като попската работа, където един поп казал "няма да гледате какво правя, а ще слушате какво говоря", това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов по повод нарастващото с всеки изминал ден напрежение в сглобката. 

"В меморандума пише, че кандидатурите трябва да са прозрачни, а не партийни и ярки, за експерти говорят. Даже съм си отбелязала някои от тях. Те изпратиха Станислав Тодоров за шеф на най-големия регулатор КЕВР - депутат от ПП. Ярка политическа фигура. А пък за Петър Петров да не говорим - основен участник в предизборната кампания, депутат от ПП, за зам.-шеф на ДАНС. С господин Петков водихме разговори, за да ме убеди, че той трябва да стане шеф на ДАНС. Виждате ли колко непартийни, експерти и прозрачни. А и завчера по кой прозрачен принцип избраха шефа на АДФИ? Къде се произнесоха неправителствените организации, чий глас чухме, има ли право на вето. А шефът на Митниците? Може да е добър, но защо смениха стария", допълни Борисов.

"Чрез своите говорители те пръскат в общественото съзнание, че това са някакви борци за чистота. Всичките им действия до този момент, обаче, показват точно обратното", каза още той. 
 
Очаквайте подробности!
 

Лена Бориславова предложи на ГЕРБ да договорят нов меморандум

Ротация или нови избори: Очаква се реакция от ПП-ДБ