Сдружение „Браво, Пловдив”, което за първи път участва в избори за местна власт, ще има 5 съветници в новия общински съвет на Пловдив. Доброволците направиха интензивна предизборна кампания, в която не само продължиха акциите си за подобряване на градската среда, но и организираха десетки събития, чрез които да информират пловдивчани както за делата си, така и за намеренията си.

„Водихме изключително позитивна кампания, обърната към хората. Не сме ги делили на сини, червени, зелени и пр. Проблемите на града нямат цвят, хората, които чакат с часове по спирките  са от една „партия” – тази на ядосаните пловдивчани. Виждам, че част от медиите определят резултатите ни от изборите като изненада. След толкова много срещи с различни хора, аз не смятам, че нашите петима съветници са изненада. Дори мисля, че ако имаше машинен вот, резултатите ни щяха да бъдат още по-добри” коментира един от основателите на движението Веско Костов. Промените в Избирателният кодекс го изключиха от предизборната надпревара, но това не му е попречило да бъде изключително активен за  разпространението на идеите на „Браво, Пловдив”.

Адв. Атанас Атанасов, "Браво, Пловдив": Градският транспорт в Пловдив трябва да бъде безплатенТалин и Люксемург го правят, защо не и най-старият жив град в Европа, пита юристът


„Благодарни сме на всички пловдивчани , които ни подкрепиха и повярваха в нас. Надяваме се през участието си в общинския съвет, да успеем да реализираме идеите си в по-големи мащаби. Изключително държим на основните точки, заложени в програмата ни – редовен, екологичен и безплатен градски транспорт, социализация на река Марица, премахването на конструкцията върху Пешеходния мост, изчистена и модерна визия на Главната улица, запазване и разширяване на зелените площи в Пловдив. Наред с това, ще продължим да  работим в кварталите, за да има къде децата играят , водачите да не си трошат колите, чрез минимални намеси ще продължим да помагаме на хората в неравностойно положение. Сдружението вече планира серия нови инициативи, които ще бъдат оповестени през сайта и фейсбук – страницата ни”, заяви Костов.

Марина Ангелова, "Браво, Пловдив”: Младите трябва да гледат добрия опит, за да се учат от него

Савина Петкова, която бе кандидат за кмет на сдружението и е водач на листата за общински съветници,  също благодари на хората, които са подкрепили нея и кандидатите на Браво, Пловдив.

„Пловдивчани обичат града си, гордеят се с него и не го крият. Затова и позитивната ни кампания бе успешна. Естествено не мина и без зложелателни внушения от конкуренти, но ако съдим по резултатите, хората очевидно са повярвали на това , което правим, а не на черния пиар. Ако се върнем към програмите на различните партии и формации, ще установим, че до голяма степен приоритетите ни се покриват. Затова се надявам чрез конструктивни дебати в Общинския съвет да намерим най- добрите решения на проблемите на града” коментира Савина Петкова.

„Браво, Пловдив” са тези, които ми помагат да вярвам в добротата на нашето общество