Малвина Палазова е на 35 години, родена и израснала в Пловдив. Тя е завършила бакалавърската си степен в ПУ“ Паисий Хилендарски“ със специалност „Социална педагогика“, а магистър - „Комуникативни нарушения в развитието“. Сега Малвина е последен курс магистър по друга специалност - „ Публична администрация“. От 2011 година тя е и Национален съдия по Академично гребане.

Спортът винаги е бил неразделна част от живота й. Той е изградил у нея характер, дисциплина и хъс. Тя е дъщеря на бивша национална състезателка по Академично гребане и също като майка си, от ранно юношество е тренирала усърдно към успеха.

Малвина Палазова е всестранно развита личност и се е занимавала с много неща в различни сфери. От 2020г. тя е активен доброволец към БЧК –Пловдив, а две години по-късно, през май месец е наградена със звание „ Отличник на БЧК“ за активна  червенокръстка дейност".

Към момента работи като социален работник и логопед, към няколко различни проекта и  социални услуги / Комплекс за социални услуги за деца и семейства, Дом за пълнолетни лица с физически увреждания, Дневен център за деца с тежки множествени увреждания/

От 2022г. е член на Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните към район Западен.

- Преминали сте през различни сфери, но може би спортът е заемал най-дълъг период от живота Ви, защо спряхте да се състезавате?

- Наложи се да прекратя активното си спортно развитие заради катастрофа и трайни физически травми. Въпреки това реших, че гребането ще бъде винаги част от мен и ако не мога повече да се състезавам, то тогава ще намеря друг вариант и за това станах Национален съдия по Академично гребане.

- Какво Ви мотивира да се включите в борбата за Общински съвет през движение „Браво, Пловдив“?

- Кандидатирам се за Общински съветник на първо място, защото обичам Пловдив и вярвам, че е дошло време за политика, която се прави с любов към хората и градската среда. Смятам, че имам смелост, опит и знания, за да предлагам и отстоявам правилните решения. Вярвам, че в местния парламент трябва да има повече хора с бистри умове и чисти сърца.

Включвам се в това, защото имам вдъхновяващи примери в лицето на нашия кандидат за кмет- Савина Петкова, кандидат за кмет за Район "Източен" Ерол Садъков и кандидат за кмет за Район "Централен" Яна Димитрова, които смятам, че могат да отстояват позиции в най-токсична среда и да печелят важни битки!

Да си част от партия означава, че си част от екип. Означава, че си в състояние да прескочиш егото си в името на обща цел и че си публично обвързан с ясна програма и отстояваш позицията си. Ти си отговорен, освен пред избирателите, а и пред съмишлениците.

- Какво Ви привлече в „Браво, Пловдив”?

- Към „Браво, Пловдив” ме привлече добротата и отдадеността на хората тук . За мен, всичките ми съмишленици са  тихи герои, които правят света по-добър и по-хуманен. Те са хора, които разполагат с великодушие, състрадание и желание да помогнат на другите. Те са тези, които ми помагат да запазя вярата в човечността и добротата в нашето общество.
Благодарна съм, че съм част от екипа на „Браво, Пловдив”, защото те ми показаха, че
доброто е тук.  Трябва да говорим за това. Длъжни сме, защото доброто е заразно, когато се чуе за него.

- Кои са вашите приоритети за гражданите?

- Моите приоритети са насочени в различни аспекти на социалната сфера. Например прозрачна и открита община, с работещи консултативни обществени структури, зелена, естетична и сигурна градска среда, социална политика, насочена към възрастните хора, прилагане на устойчива програма за родители и деца, приложима в семейна, образователна  и социална среда и програма за ранна превенция срещу употребата на наркотични вещества сред деца, както и за насилието срещу тях.Важно е за мен укрепването на житейските умения на младите и мотивирането им към здравословния начин на живот.

Чувствам се уверена за всяка малка крачка, която правя, защото зная, че идеиите ми вървят в правилната посока!  Ще се радвам да се видя с всеки, който иска да поговорим за доброто бъдеще на Пловдив!

Малвина Палазова е с преференция № 121 в листата на „Браво, Пловдив” с №36 в интегралната бюлетина с регистрацията на „Българска прогресивна линия".

Купуването и продаването на гласове е престъпление.