Нашите подмазвачи, или как да ги нарека – слагачи, бързат да бъдат по-католици от папата. Ние да заявим категорична позиция за приемането на Украйна в НАТО.  Без да отчитат факта, че се намираме на няколко стотин километра от конфликта и можем да бъдем превърнати не само в прифронтова държава, но и в жертва на тази война. Затова категорично се противопоставяме и няма да подкрепим тази декларация.

По думите ѝ в много спешен порядък се бърза да се приеме решение за продажба на двата реактора за „Белене”. „Ще гласуваме против, разбира се. Бърза се заради посещението на президента Зеленски в България. Целта, която обявяват не е истинската. С продажбата на двата блока се цели да се приключи завинаги с проекта „Белене”. Както и да се скрие една далавера. България е платила 600 милиона за оборудване, което го няма. А на площадката има оборудване за около 250 милиона. Разликата е потънала в нечий джобове. И с тази сделка се цели да се прикрие истината за кражбата и корупцията.

Тя коментира и имунитета на Бойко Борисов, от който той заяви, че сам ще се откаже. „Отчитаме съгласието му е като една малка крачна на победа на БСП и хората, които искат справедливост. За 12-годишното му крадливо управление. Но това е много малка крачка. Голямата и истинската крачка и победа ще бъде, когато има справедлив процес и се стигне до осъдителна присъда. Сега той си дава имунитета под натиск. Втора точка беше задължителното гласуване в зала на имунитета. И вероятно е знаел, че ще падне и затова бърза пред вятъра”, подчерта тя, цитирана от Нова.

Нинова поиска и незабавната оставка на военния министър Тодор Тагарев. “Относно предложението на Тагарев за евентуалното разполагане на база на НАТО в Черно море - ние искаме незабавно оставката му. Той е вреден за България. Действията и думите му са опасни за националността сигурност, за гражданите, за мира и за неутралитета, за който настояваме”, каза лидерът на БСП.