БСП ще отиде на среща с Габровски от уважение, но няма да подкрепим негов кабинет, заяви лидерът на социалистите Корнелия Нинова.

"Какъвто и кабинет да предложи, това е кабинет с първия мандат на ГЕРБ. Въпреки всички спекулации, включително и в медиите, че БСП и ГЕРБ са се разбрали, ще отидем утре, за да му кажем: уважаваме Ви като професор и лекар, но не Ви подкрепяме нито Вас, нито правителство, предложено от Вас, защото зад него стои ГЕРБ и Бойко Борисов.

Борисов с подробности за номинацията за премиер на проф. Габровски НА ЖИВО

Това каза лидерът на левицата Корнелия Нинова пред журналисти в кулоарите на Народното събрание, попитана дали биха преосмислили позицията си и подкрепили кабинет от експерти, предложен от проф. Николай Габровски.

Йотова изненадана от съгласието на Габровски да бъде номиниран за премиер

Корнелия Нинова посочи, че имат покана за среща утре и от уважение към Николай Габровски ще отидат, за да му кажат три изречения: „Няма да подкрепим първи мандат на ГЕРБ. Благодарим. Довиждане“. Тя припомни решението на Националния съвет на БСП, че не подкрепят правителство с мандат на ГЕРБ, с мандат на ДПС и с мандат на „Възраждане“. Когато бъде връчен третият мандат, Националният съвет на партията отново ще бъде свикан и той ще реши какво да правим, каза Нинова.

Изненада! Ето кой е кандидатът на ГЕРБ за премиер ВИДЕО

Тя коментира и темата "Шенген", която по думите ѝ би трябвало да обедини усилията. Думите на нидерландския премиер за корупцията и мигрантския натиск в България Корнелия Нинова определи като лампа, която трябва да ни сигнализира да довършат работата, която са започнали – антикорупционното законодателство, усилия по опазване на границата. Тук стои въпросът с бюджета, защото и за "Гранична полиция", и за техника за границата трябват допълнителни средства, уточни Нинова. И от МВР, и синдикатите искат допълнителни средства, а като няма внесен бюджет от служебния кабинет, няма как да ги осигурим, добави тя.