Понеже се стигна до спекулации в медиите за незаконни действия на службите, искам да заявя: Силно се надявам, да не се визира МВР, защото то не си е позволявало да подслушва или следи незаконно някого. Нашата основна цел е да преследваме престъпниците. МВР няма да участва във войни между отделни институции, нито пък ще участва във войни между политици и други институции. Това обяви министърът на вътрешните работи Иван Демерджиев пред журналисти.

"По повод на убийството на Красимир Каменов-Къро, съпругата му и още две лица в ЮАР, сме предприели всички действия, за да придобием цялата информация по този случай. Това ще стане по официални канали със съдействието на МВнР. Имаме и уверение, че ще бъде допуснат наш представител до разследването", посочи министърът. 

Убийството на Къро може да е свързано с кокаинови канали в ЮАР

Със заповед на главния секретар на МВР Петър Тодоров на територията на цялата страна протича операция, при която се проверява криминалният контингент. "Нашата цел е да предотвратим тежки престъпления против личността. Да установим връзките и причините, довели до това престъпление и да разкрием извършителите и евентуалните поръчители", подчерта силовият министър.  

"Политиците и магистратите, които днес воюват, когато бяха приятели имаха един общ враг - Красимир Каменов-Къро. Към неговото залавяне бяха насочени много усилия. Той беше обявен и за междудържавно издирване. МВР е уведомило властите в ЮАР къде се намира това лице. За съжаление не беше установено и задържано преди да се стигне до неговото убийство", категоричен е Демерджиев. И допълни: "Точно тези хора дължат обяснение как и защо се стигна до убийството на този човек, посочван за техен враг".