"Предизборната програма на "Има такъв народ" е напълно неизвестна до този момент. За нас остава загадка за какво се преговаря". Това заяви пред БНР депутатът от ГЕРБ-СДС Деница Сачева, бивш министър на труда и социалната политика.

"Политиките са неизвестни, а всички твърдят, че бягат от постове", коментира тя и уточни, че не само не ги канят и не искат да преговарят с тях, но и от ГЕРБ-СДС не искат да участват в преговори за бъдещо управление на страната Сачева заяви, че ПГ на ГЕРБ-СДС няма все още решение дали ще подкрепи предложено от ИТН правителство: "Нека да видим как ще завършат преговорите им, да видим какви са конкретните политики и имена, които се предлагат. Тогава ще вземем нашето решение".

По думите ѝ партия ГЕРБ е най-подготвена да управлява и има качествени експерти, което ги направи и качествена опозиция. Деница Сачева коментира решението на групата на ГЕРБ-СДС да напусне пленарната зала в Народното събрание след гласуването за създаване на комисия, която ще разследва всички обстоятелства при използването на сълзотворен газ и употребата на сила и помощни средства от страна на МВР срещу протестиращи граждани по време на протестите на 10 юли и 2 септември 2020-а година: "За нас е двуличие г-н Николай Хаджигенов да бъде избран за председател на тази комисия, при условие, че той беше един от основните подстрекатели на тези протести. Ако се говори за конфликт на интереси - там такъв съществува, а същевременно да не бъде допуснат в комисията г-н Младен Маринов. Този двоен стандарт не повишава доверието в политическите процеси". Деница Сачева заяви, че със заканата си към лидера на ГЕРБ служебният министър на вътрешните работи Бойко Рашков се е дискредитирал, защото имало връщане към времена, "в които различният глас не може дори да бъде изслушан, камо ли да бъде уважен".

"Винаги сме казвали, че трябва да има съдебна реформа, но не приемаме сталинисткия подход на персонализиране на конкретни проблеми с конкретни имена. Готови сме да седнем и да говорим с аргументи каква трябва да е съдебната реформа, какъв трябва да бъде съставът на ВСС, кdк да бъде гарантирана максималната независимост и отчетност на главния прокурор", заяви депутатката от ГЕРБ. Като бивш министър на социалната политика Сачева определи като определено амбициозна заявката на служебното правителство, че няма да има нито един пенсионер, който да остане под линията на бедност и изказа предположение, че няма да бъде реализирано в пълнота. "Политическият въпрос е дали ще се вдигат данъците и осигуровките в следващите няколко години", посочи тя и добави, че от ГЕРБ-СДС не биха подкрепили нищо, което е свързано с промяна на данъчната политика.