Идеята да се откриват нови лаборатории за кръвни тестове на шофьорите е грешна. 3-4 за България са предостатъчни. Това каза пред журналсти във ВМА премиерът Николай Денков. Според премиера фокусът трябва да бъде върху оборудването с роботизирани системи, които да обработват пробите.

Сарафов с препоръки за отнемането на автомобили след употреба на алкохол и наркотици

Лабораторията е водеща за страната в областта на съдебно-токсикологичната експертиза, осигуряваща изследванията за употреба на алкохол и наркотични вещества при шофьори, военнослужещи, служители на МВР,  химико-токсикологична експертиза на проби от починали лица, спешна токсикологична диагностика при случаи със съмнения за отравяне и др, пише "Нова".

Разследване на GlasNews.bg: Как едно хапче те праща в ареста за 24 часа? ВИДЕО

 „Използвайки общата химическа култура която имам започнахме разговори с колеги да потърсим решение на забавените проби. В страната има натрупани около 900 такива. Организацията може да се промени. Най-бързо това ще стане чрез ВМА, която има изключително добра структура. През последните години са инвестирани около 2 млн. лв., за да се надгради върху това, което има”, поясни Денков.

Очаквайте подробности.