Министър-председателят Николай Денков заяви в началото на редовното заседание на Министерския съвет, че е удовлетворен от вчерашните разговори с протестиращите земеделци и синдикати. Според него са взети полезни решения, както за държавата, така и за хората. 

"Вчера бяхме свидетели на два големи протеста с редица искания, повечето от тях са свързани с проблеми, натрупани през последните години. Благодаря на преговорните екипи за това, че дойдоха, участваха в конструктивни разговори и именно в резултат на тези разговори имаме решени. А всички решения, които бяха взети вчера и в областта на енергетиката, и в областта на земеделието съответстват на целите и приоритети на правителството.

Никъде нямаше нужда то да отстъпва. Напротив, когато седнахме заедно и обсъдихме с колегите какво ги притеснява и какви могат да бъдат решенията, се оказа, че тези решения могат да бъдат взети така, че да помагат на хората, да ги защитават и да не променят целите и приоритетите, по които работи това правителство. В такива случаи при преговори и двете страни печелят, няма нужда единият да ъде губещ, защото от решенията всеки има полза", посочи Денков и изброи взетите решения.

Отпускането на 63 млн. лева допълнително за зърнопроизводителите и ускоряване на процедурите тези средства да стигнат по-бързо до хората; решението за забавяне, спиране за момента на вноса на слънчоглед, така че от една страна да се реализира продукцията на българските земеделци, а от друга страна да се осигури необходимата суровина за преработвателите на олио; създаването на държавно предприятие за конверсия на региона на "Марици"-те, изтъкна решенията премиерът

Очаквайте подробности!