С гласовете на ГЕРБ, ДПС и БСП - общо 124 окончателно беше прието връщането на хартиената бюлетина в секциите с над 300 избиратели. "Продължаваме промяната", Демократична България, "Възраждане" и "Български възход" - общо 95 депутати гласуваха "против".

Така на следващите избори ще можем да избираме как да гласуваме - дали с хартиена бюлетина, или на машина. 

Ако има избори преди местните - предсрочни парламентарни, на тях ще се гласува смесено - с хартия или с машини, на местните, ако се приемат следващите логически текстове, предложени от ДПС, ще се гласува с хартиени бюлетини, които ще се сканират на машини. Това обясни председателят на правната комисия Радомир Чолаков.

Десислава Атанасова: Ще предложим състав на правителство

Костадин Костадинов обяви, че от „Възраждане“ не са подкрепили въвеждането обратно на хартиената бюлетина, защото на последните местни избори, които се проведоха през 2019 г., е имало няколкостотин дела за обжалване, като направената експертиза е установила, че „са използвани химикалки със симпатично мастило“.

„Не е важно как се гласува, а кой контролира броенето накрая“, заяви той.

Асен Василев от ПП заяви, че не вижда причина повече да стои в зала след това решение, пише "Дарик". 

Министър Пулев освободи двама членове на Надзорния съвет на ББР

Преди това повече от един час депутатите не можеха да стигнат до гласуване по предложението за връщане на смесеното гласуване, след като по предложение на БСП дебатите по параграфа, свързан с връщането на хартията в големите секции, бяха прекратени. Стигна се до спорове между Кирил Петков от "Продължаваме промяната" и Георги Свиленски от БСП, в който се намеси и председателстващият Росен Желязков.