Заради полицейската акция срещу кмета на Стамболийски и областен координатор на ГЕРБ в Пловдив Георги Мараджиев от ГЕРБ поискаха оставката на вътрешния министър Иван Демерджиев.

Арестуваха кмета на Стамболийски СНИМКИ

На брифинг в парламента и в присъствието на цялата парламентарна група на ГЕРБ-СДС председателят Десислава Атанасова оспори начина на задържането на кмета на Стамболийски и я нарече "полицейска репресия".

Протест в подкрепа на кмета на Стамболийски, жена припадна СНИМКИ

"Кое наложи отново да се нахлува по такъв безобразен начин във фабриката на семейството на г-н Маразжиев, с множество представители на полицията с качулки. Ако има някакви данни за извършени от него престъпления, той да не бъде поканен или призован по реда, който съществува в Наказателно-процесуалния кодекс. За нас това е поредна демонстрация на полицейщина и категоричен опит да не говорим за провалите за провалите на МВР, за загиналите полицаи, за мигрантската криза и нейното неовладяване."

Кметът на Стамболийски: Акцията е за сплашване, не ме притеснява ВИДЕО

Тома Биков коментира от своя страна:

"Целта на тази акция е довечера в новините първата новина да бъде тази, а не да бъде поредният провал на Иван Демерджиев като министър на вътрешните работи. И ако на г-н Демерджиев му е останала малко достойнство и малко мисъл за Министерството на вътрешните работи, още днес трябва да подаде своята оставка и да ни освободи от своята некомпетентност. Това е изключително важно министерство в тази ситуация".

От ГЕРБ ще поискат изслушване на вътрешния министър в парламента по случая Мараджиев.