ГЕРБ настоява парламентът да изслуша министъра на вътрешните работи и шефа на ДАНС заради задържания в никополското село Любеново британец Дейвид Бодил, издирван с червена бюлетина на Интерпол. Арестът е извършен в имот, ползван от народния представител от „Демократична България“ Албена Симеонова, която има ферма за биоземеделие. 

„Когато един терорист или обвиняван за тероризъм човек, издирван с червена бюлетина от Интерпол, му помага да се устрои депутат, това се нарича вербовка на агент за влияние. Абсолютно, смешно ви е, и точно, защото Ви е смешно сме на този хал, г-н Рашков“, заяви депутатът от ГЕРБ Маноил Манев.

Арестуваният у нас чужденец през ноември: Следващия път ще ме видите в чувал за трупове

Бодил се издирва от Интерпол по искане на властите в Манчестър, Великобритания. Там е разследван за подготовката на терористични действия. В дома на мъжа във Великобритания са открити материали и суровини за изработването на самоделни бомби, както и незаконно притежавано оръжие и боеприпаси.   

В декларация от ГЕРБ заявиха, че службите в България не работят.

На свой ред съпредседателят на "Демократична България" Атанас Атанасов заяви, че подкрепя инициативата за изслушване на вътрешния министър и шефа на ДАНС.

Британец, издирван от Интерпол за тероризъм, е задържан при спецоперация в село Любеново