"Чух обвинения на някаква целенасоченост. Не виждам каква целенасоченост биха могли да имат американските прокурори и колегите от другите партньорски страни". 

Депутатите създадоха временна комисия за Nexo

Това заяви пред журналисти в Народното събрание главният прокурор Иван Гешев във връзка с разследването по казуса с криптоплатформата "Nexo". По думите му, то е образувано септември и са планирани действия за декември.

ДБ разкриха колко пари са им дарили служители на Nexo

Гешев каза още, че държавното обвинение събира информация, която ще изпрати на колегите си в САЩ. Той е на изслушване в правната комисия за дейността на прокуратурата и по дискутирани законодателни промени.

NEXO с отказан лиценз и на Каймановите острови - още преди месец

Главният прокурор заяви, че е сигурен по това, че българската и американската прокуратури ще си съдействат по казуса, като добави, че ще комуникира директно с колегите му прокурори в САЩ. „По реда на молбите за правна помощ съм сигурен, че ще ни бъде оказано бързо и компетентно съдействие“, добави Гешев. По думите му всичко, което поискат американските власти, ще бъде предоставено и добави, че прокуратурата действа в добър синхрон с всички правоохранителни органи в целия свят, които имат интерес от този случай.

Компании като Nexo с достъп до пазара на финансови услуги

Гешев коментира също взривовете около оръжейни обекти и отравянето на Емилиян Гебрев, като посочи че разследвани по тези дела са девет лица, руски граждани.

NEXO заличава следи, англоезичният профил на компания изчезна от Wikipedia