Идеята на политическите анализатори за общ кабинет между ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ не е случайна. Досега институцията служебен кабинет не беше предизвиквала такива размисли, явно нещо се случи в последните 2 г., за да се стигне до идеята за конституционни промени за нейното закриване. Дори лична позиция за премахването на института „служебно правителство” нямам. Това заяви депутатът от БСП Ирена Анастасова.

„Този кабинет е подозрително компромисен, обясни тя за правителството ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ. Едните – олицетворение на модел, който налагаха 10-12 г. и другите – създадени с цел да се преборят с този модел. Този консенсус е повече от съмнителен”, обясни депутатът от БСП.

„Държавата не може да продължава по този начин. За пенсиите няма опасност, но се отваря Сребърният фонд”, възкликна Анастасова.

Народният представител призна, че в парламента няма представителство на цялото българско общество. „Не може компромисите да са на всяка цена. Тези компромиси определят развитието на страната”, обясни Анастасова в ефира на Нова Нюз.

За исканата предсрочна оставка на главния прокурор тя каза, че не вижда избистрена позиция за главния прокурор. "Не смятаме, че това е дълбоката съдебна реформа, която трябва да се случи, виждам, че сега искат само да заменят Гешев. Искаме главният прокурор да е контролируем, но да не е подвластен на едно или друго политическо влияние. Когато ВСС се избира от парламента, не може да говорим за липса на политическо влияние”, допълни Ирена Анастасова.