"Господин Христо Иванов и госпожа Мая Манолова, не разбирате ли, че карате Бойко Борисов да се радва и водите нещата към нови избори?"

С този въпрос се обърна Тошко Йорданов от ИТН от парламентарната трибуна към лидерите на "Демократична България" и "Изправи се БГ! Ние идваме!"

"Какви игри се играят в 46-ото Народно събрание?", попита Йорданов.

"Демократична България" се отметна от своята позиция и изведнъж реши да поставя условия, да изявява претенции и да реди кабинет, без да е силата, спечелила изборите. Какви игри се редят в 46-ото Народно събрание? Политиката е мръсна игра, но вие явно не сте разбрали, че ние няма да участваме в тази игра", заяви дясната ръка на Слави Трифонов.

"Вчера Христо Иванов прочете декларация от името на "Демократична България", в която бяха предявени амбиции и желания за намеса по отношение състава на бъдещия кабинет и личностите в него. 4 дни преди това ръководството на ИТН се срещна с това на ДБ. На тази среща от ДБ заявиха, че нямат претенции относно личностите в бъдещата изпълнителната власт. Не знаем какво се е случило за 4 дни, но тази позиция е коренно променена", учуди се Йорданов.

Според него именно Христо Иванов се опитва да реди кабинет, но за ИТН това е неприемливо.

Йорданов реши да отговори на демократите и за личностите в новия кабинет.

"През 2008 г. инвеститор дава 1,5 млн. долара на "Лесно.ком", която продава самолетни билети. Тогава изпълнителен директор е Асен Василев. През 2009 г. инвеститорът отказва да налива пари и възниква конфликт. Тогава Асен Василев дава личен заем, а след това изисква да му бъде върнат, с това фалира фирмата. След това основава нова фирма със същата дейност, която участва в редица дела. Новият продукт на фирмата е направен въз основа на код от откраднат компютър от Асен Василев. Той признава откраднатата интелектуална собственост, а това е признато и от Лондонски съд", шефът на ПГ на ИТН.

"Според нас човек, откраднал интелектуална собственост, не трябва да бъде български министър. Разбираме смисъла на думата симпатия, разбираме, че един човек може да е симпатичен, но когато говорим за хора, които носят обществена отговорност, предпочитаме професионалисти, които нямат проблеми със закона. Препоръчваме на г-н Христо Иванов да се интересува повече от фактологията, а не от собствените си симпатии", настоя Йорданов.

Въпреки острия тон и предупреждения към "Демократична България", в кулоарите на парламента, веднага след изказването си, Тошко Йорданов заяви пред медиите, че все още очаква подкрепата на обединението и на хората на Манолова за следващия кабинет.