Заместник-кметът Георги Титюков обяви, че е възможно да не се яви като кандидат за кмет на Пловдив и за кмет на „Централен“, ако се постигне споразумение за дясна коалиция за предстоящия вот. Разговорите с част от десните партии вече са започнали.

Надяваме се този път да има единни десни кандидати за кмет на Пловдив, за кметове на райони и за обща листа. Лично аз съм готов да дам крачка назад, ако имаме общи кандидати и да не съм кандидат. Това не ми е мечта, коментира Георги Титюков. Той не изключи и преговори с партия ГЕРБ.

Естествено, че ще имаме разговори и с ГЕРБ, тъй като те са най-голямата партия в дясното пространство. Ние с тях говорим най-често, тъй като с градския лидер сме на един етаж, виждаме се често. Но там все още няма яснота кой ще е кандидат за кмет, обясни Георги Титюков.

„Кауза Пловдив“ започва допитване до пловдивчани за важните проблеми на града. То ще се провежда в открити приемни във всички райони, а от днес анкетата може да се попълва и онлайн на сайта на партията.

 

Резултатите от нея ще залегнат в предизборната програма на коалицията, с която ще участва в местните избори.