Най-големия въпрос е защо президентът продължава да бави връчването на втория мандат и дали това е синхронизирано с днешната пресконференция на Радостин Василев. Това заяви Кирил Петков на извънреден брифинг на ПП-ДБ след изнесените записи от депутата.

Радостин Василев пусна запис как се готви коалицията с ГЕРБ

Според Петков е притеснително и трябва да се знае какво си е говорил Василев с шефа на ДАНС в 10 часа вечерта.

"Президентът знае ли за тези нощни разговори между шефа на ДАНС и този депутат. Възможно ли е тогава да е бил убеден да не пуска всички записи с които разполага”, каза още Петков.

Борисов: Превърнахме се в държава на записите

Той заяви, че до него вчера е достигнала информация , че има записи и от залата на партията в НС, както и  от централата в различни дни.

Петков е категоричен, че никой не може да им повлияе да се направят реформи в службите и да се назначат хора, които имат чисто съдебно минало и не са били агенти на ДС или други държави.

„Призовавам всички българи да изслушат целия запис и ще разберат, че всички ние осъзнаваме в каква тежка ситуация е държавата и как искаме да направим всичко възможно да променим това, независимо дали след това ще управляваме или не”, каза още той.

Въпреки това той заяви, че все още не е изслушал записа и не може да каже дали има манипулирани реплики.

Нинова след изнесените записи: Абсолютен международен скандал