Лидерите на четирите партии в управляващата коалиция се събират, за да обсъдят мерки за компенсации на бизнеса. От "Продължаваме промяната" ще представят мерките на лидерския коалиционен съвет.

Непосредствено преди товадепутатът от ИТН Станислав Балабанов коментира, че „Има такъв народ” е бил на абсолютно всички коалиционни срещи, на абсолютно всички експертни съвети. Партията е била част от инициаторската група за много от темите, които са се обсъждали на съветите.

„Истината боли, особено когато се изрича свободно - през социалните мрежи. Ако четете между редовете в поста на Слави Трифонов и потърсите фактите, които излага той, ще се убедите в истината, която е такава, каквато е. И по отношение на конкретни личности като министри”, уточни той.

Депутатът попита риторично: „Кой настоящ вицепремиер е бил шеф на политическия кабинет на министър през 2010 г. от правителството на ГЕРБ? Кой народен представител от „Продължаваме Промяната” всъщност беше член на младежкия ГЕРБ?”.

Балабанов се закани в коалицията „Има такъв народ” да останат истински докрай. „Ще останем последователни в действията си. Когато има факти - ние ще ги казваме. Призовавам на всеки да се поучава от грешките”, добави депутатът. 

По думите му логиката, когато са се събирали в началото, е била да вървят срещу модела на ГЕРБ и да се променя статуквото.