Няма ранени мигранти при катастрофата в Бургас тази сутрин, обясни служебният здравен министър д-р Асен Меджидиев по време на брифинг днес. Той изказа съболезнования на семействата на загиналите полицаи в  тежката катастрофа в Бургас около 5 часа тази сутрин, при която автобус с мигранти се вряза в павилион и патрулен автомобил по време на преследване с полицията. 

Жестока катастрофа в Бургас! Има загинали полицаи СНИМКИ+ВИДЕО

Искам да благодаря на екипите, които в момента са в отпуск или извън график, но отделят време, за да помагат в курортите по Черноморието, каза още служебният здравен министър Асен Меджидиев по време на брифинг.

48 мигранти са пътували в автобуса, който след преследване е ударил служебен полицейски автомобил. Те са предимно млади мъже, но има също жени и деца.

На мястото на инцидента има екипи на полицията, пожарната и линейки. 

Служебният министър на вътрешните работи Иван Демерджиев пътува към Бургас. На мястото се извършва оглед. Предстои изясняване на всички обстоятелства около тежкото произшествие.

Ясни са имената на загиналите полицаи при жестокото меле в Бургас

Организирахме го съвместно с туризма, 4 лекари тръгнаха от "Света Анна". Идеята ни беше да подсигурим пунктовете. Като план отсега ще организираме да може да се осигури по-адекватна помощ - през целия сезон да има екипи, които да обслужват курортите, обясни още Меджидиев. 

Автобусът с мигранти, премазал патрулка, два пъти е отказал да спре

Според него през 2023 г. ще дойде първият медицински хеликоптер, като  засега екипите са обучени като лекари.

Служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев посети изнесената база на Центъра за спешна медицинска помощ - София в УМБАЛ „Св. Анна“. Там на място се запозна със създадената организация за работа на спешните екипи.