Столичният общински съвет се събра за първи път през 2024 г. само за да маркира продължаващата криза с избора на председател. С 56 присъстващи заседанието беше открито, а единствената точка в дневния ред днес трябваше да е именно избор на председател на СОС. Заседанието беше отложено за 25 януари от 10 часа. 

То продължи само няколко минути, в които председателстващата Грети Стефанова призова местните депутати да намерят формулата за европейско управление на София, която скоро ще е част от Шенгенското пространство. 

 

Горя къща в Съединение

Карлос Контрера от ВМРО взе думата, за да предложи отлагане на заседанието, пише Dir.bg. Мотивът бе да се даде шанс на преговорите: 

"В момента са в ход разговори, които дават надежда, че заедно с кмета на София Васил Терзиев може да се намери консенсус за това кой да бъде председател на съвета".
По думите на Контрера 25 януари е подходяща дата, за да могат общинските съветници да имат две седмици, в които чрез разговори да намерят консенсус по темата. Направеното предложение за отмяна на заседанието беше гласувано с 56 гласа "за".

Откриха много ментета в Пловдивско