"Президентът обяви политическата криза, предсрочните избори също, само трябва да гадаем кога ще бъдат - май или октомври", коментира в ефира на бТВ социологът проф. Михаил Мирчев.

"Цялата реч на Радев беше неестествено откровена за него, той дава оценки в нея и повече с намеци говореше до сега, а в момента вече дава оценки и директно казва, че сегашната политическа криза да бъде развързана, за да се спаси България", допълни той.

"БСП може да изиграе един доста изненадващ коалиционен ход, както направиха ГЕРБ. ДПС са изключително некоректен политически партньор. Аз виждам панически ходове от страна на Ахмед Доган. Когато излизаш в пенсия като политик, е добре да си осветлиш бизнеса, нещичко да се води на твое име, затова през последните месеци станаха ясни някои неща за него", посочи професорът.

"В момента Радев е симпатичен на много хора, защото той назовава болката на народа. Но хората се заблуждават, че ако около него се появи партия, тя ще е лява. Тя ще е по-скоро центристка с много фигури от бившето НДСВ, а ключова фигура ще е Соломон Паси", коментира Мирчев.

"Ако хората бяха видели истината за ГЕРБ още преди две години, сега много по-малко хора биха гласували за нея. Сега Радев говори за опорочените изборни процедури, а защо още преди две години не се направи нещо, за да се спре фалшифицирането на едни примерно 200 000 гласа от Цветанов. Радев е виновен, че сега ГЕРБ са мнозинство в парламента", категоричен е Мирчев.