В дългосрочен план се обсъжда възможността да се създаде многогодишна национална програма, по която да се финансират проекти за превенция срещу бедствия.

Това стана ясно на среща на премиера акад. Николай Денков с областните управители в страната. В разговора участваха също вицепремиерът и министър на външните работи Мария Габриел и министърът на финансите Асен Василев, съобщиха от пресслужбата на Министерския съвет.

Д-р Йорданова до последно лекувала четириногите, евтаназията не била изход за нея

„Всеки от нас е на 100% отдаден на това да се справим с унаследени проблеми. Очакваме от Вас да бъдете наши партньори в този процес, така че организирано, системно и дългосрочно да се справим“, обърна се министър-председателят към областните управители.

По проблема с реакцията при бедствия и превенцията в дискусията се включиха също директорът на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ главен комисар Александър Джартов и представители на Министерството на околната среда и водите.

Предстои областните управители да направят преглед на критичните точки по места, които имат спешна необходимост от финансиране по линия на Междуведомствената комисия за възстановяване и подпомагане.

Прокуратурата за потопа в Царево: Има достатъчно данни за престъпление