Служебното правителство отчита дейността си през изминалите близо шест месеца. Премиерът Гълъб Донев и министрите от служебния кабинет ще представят резултатите от работата си от началото на мандата до настоящия момент.

В началото на отчета си Донев отбеляза, че служебният кабинет е заварил държава на пауза, но е подобрил коорнидацията и комуникацията между институциите. Отчете и "отлично справяне" с организацията и подготовката на изборите на 2 октомври.

"Заварихме държава на пауза. Държа да отбележа, че ние сме най-дълго управлявалото временно правителство. Правителството, което нямаше дори 100 часа кредит на доверие и най-важното - правителство на действията в екип. Най-добрият начин за справянето с неоснователните обвинения и лъжите са резултатите от добре свършената работа. На финала на мандата ни е показваме какво направихме докато другите говориха", посочи Донев.

"Нашият кабинет се справи отлично с организацията и подготовката на изборите на 2 октомври. Съществени нарушения не бяха констатирани. Изборната активност беше много ниска, за което отговорността не е на служебното правителство", изтъкна той.

След 2009 година нито едно правителство не е направило отчет на дейността си в края на мандата си, отбеляза служебният премиер Донев.

Вчера на редовно заседание на Министерския съвет служебният премиер Гълъб Донев съобщи, че има много какво да се отчете предвид дългия мандат на съществуване на това служебно правителство. Той допълни, че през тази почти половин година се е работило по решаването на най-наболелите проблеми в нашето общество.

Донев каза, че това се дължи в голяма степен на вицепремиера и МВР министър Иван Демерджиев, който прочете отчет.