Бойко Борисов е на посещение в Пловдив. Лидерът на ГЕРБ ще се срещне с фенове на Локомотив и Ботев. С него са кметът на града Здравко Димитров и Иван Тотев.

Тема на обсъждане на събитието са спортните бази в Пловдив.

"Ние ги започнахме тези стадиони с доста стабилни инвестиции. Искам да ви поздравя, че за разлика от сегашното правителство, вие бяхте мъдри. Надявам се, че не само нашите общински съветници, но и тези от БСП биха ни подкрепили", посочи той.

"Искам да знае градът, че взимайки пари от бюджета на страната като партия ще подкрепим това решение. Поемам ангажимент целево да ви дадем пари за тези стадиони, когато влезем в новото управление да компенсираме общината с тези средства", допълни Борисов.

Експремиерът отправи и поредната доза критика срещу служебния кабинет и президента Румен Радев. От Пловдив той силно разкритикува управляващите за протестиращите строители, цената на тока и кораба край Камен бряг.

"Много ми е интересно, само преди седмица се обзаложих с Радев, че токът ще стане 500 лв. При лошия Бойко 10 г. 70 лв. плащат. Потъват кораби, тровят морето. Знаете ли на борсата колко е вече желязото, бетона. Не разбирам колко малоумни са тези хора в момента, ако ние управлявахме днес и строителните компании бяха отпред, щях да им дам ясен знак, че договорите трябва да се изпълнят в срок. При днешните цени над 30% поскъпнали, те или трябва да строят шеметно или ще фалират. Те ги карат да не работят и да стоят отпред на протест", обясни още лидерът на ГЕРБ.

Борисов настоя, че хората са били излъгани и за пенсиите:"Ние си изпълняваме ангажимента и ще си построим това, което сме започнали".

Той разкритикува управляващите и за цената на газа и липса на мерки срещу коронавируса: "И цената на газа изпуснаха, но дали в Кремъл или Вашингтон, тръбите ни бяха пълни с газ и кранчето е в България. Е, много ли съм умен? Че мина през България, а не през Гърция и Турция. Докторите също ще протестират. Пловдив и София вече сме в червената зона и отиваме към тъмночервената. Вчера и днес над 200 починали българи, а мерки няма. Бизнеса също не се компенсира. Легла няма в болниците, а те не правят нищо за ваксинацията. Свършват чувалите. Виждате и по света са пълни стадионите, а ние затваряме. При нас беше обратното - в Европа нямаше публика, а при нас имаше".

За изборите той каза категорично: "Пак ще ги бием много, защото хората видяха, че не могат".

Кметът на Пловдив Златко Димитров обяви на свой ред, че ще бъде предложено над 2,5 млн. лв. да се отпуснат за стадионите на "Ботев" и "Локомотив" от бюджета на града.

"Така стадионите ще бъдат довършени и вярвам, че общинските съветници ще го гласуват, те са тук с нас", посочи той и благодари  Бойко Борисов.

Очаквайте подробности!