Дългочаканият политически проект на Слави ще бъде най-накрая учреден. Денят "Х" е събота, а мястото на учредителното събрание – "Рейнбоу плаза" в столицата, по обед.

В началото на август сценаристите и хората на Трифонов публикуваха амбициозна учредителна декларация.

В нея прочетохме и основните цели, които си поставя "Няма такава държава" - пряк избор на главен прокурор и национален омбудсман. Две!

Няма да те питам, на-на-най-на. Искаш ли да правим… Няма такава държава!

Освен това се повтарят част от въпросите, които бяха лансирани на референдума, организиран от "Шоуто на Слави" през 2016 година, включително и тези, които не бяха допуснати: Намаляване на броя на народните представители в парламента от 240 на 120; Въвеждане на възможността българските граждани да могат да гласуват и дистанционно, по електронен път, на избори и референдуми; Пряк избор от гражданите на директорите на областните дирекции и на началниците на районните управления на МВР; Въвеждане на задължително гласуване и мажоритарна избирателна система "в два тура".

"Няма такава държава" ще се бори в държавата да има: По-малко депутати, мажоритарен вот…

Все претоплени манджи, затова и когато Слави обяви, че ще прави партия, хората се екзалтираха и над 20% бяха готови да го подкрепят. С днешна дата обаче, а след тези пожелателни и противоконстутуционни въпроси, рейтингът на шоумена е скромен – 8%.

Но да се върнем към учредяването на проекта. Засега около него липсва каквато и да е публичност. Да не говорим, че не е обявено и като медийно събитие. Тоест журналисти няма да присъстват. Тоест Слави на какво разчита?

На събранието утре трябва да бъде избран председател на партията и това без съмнение ще бъде Слави Трифонов. Че кой друг? Трябва да бъде одобрен и устав. Едва след това "Няма такава държава" ще може да подаде документи за регистрация в публичния регистър на политическите партии в Софийския градски съд.

Мераците му за политик са отколешни, политическите му речи – пословични. Даже кастинги имаше, събра народ "по света и у нас", но до решителен ход не се стигна. Защо ли? Само той си знае!

Слави краде... симпатизанти! При избори заличава "Воля", дърпа от националистите, от социалистите

Вероятно заради шумните онлайн кастинги, сега шоуменът не споменава нищо за партията си, откакто обяви официално, че ще прави такава, че ще прави и "телевизионен проект", който ще стартира след 15 септември. Такъв все още няма, макар слухове и журналисти вече да бяха "поканени" да участват в него.

Така – партията му и телевизията му са в пълен мрак. Дали пък няма да отидат и в миманса?

Край на Шоуто! Шоуто продължава! Слави Трифонов каза какво следва оттук насетне