Няма да те питам, на-на-най-на. Искаш ли да правим… Някога Слави припяваше песнички и забавляваше аудиторията, сега Слави прави партия и зарибява аудиторията.

"Няма такава държава"… Така ще кръсти Дългия политическия си проект, роден вероятно от певческото му творчество, но всъщност: Има такава държава, госпожи и г-да! Има я, защото едно политико-сатирично предаване си повярва дотолкова, че реши преди години да организира референдум с наглед абсурдни, да не кажа противоконстутиционни въпроси.

Някои от тях (3) бяха спрени от КС, но един от общо 6 - №5 бе пуснат, а именно: Подкрепяте ли годишната държавна субсидия, отпускана за финансиране на политическите партии и коалициите, да бъде един лев за един получен действителен глас на последните парламентарни избори?

И хората казаха: Да, искаме! Искаме, но алтернатива, предложена от Слави, имаше ли? Или просто този въпрос за левче ни доведе до там, че сме на път да позволим на бизнеса да си отвори политически бакалии "За едно левче" и да ни управлява за едното левче.

Има такава държава, г-жи и г-да, след като един шоумен, четящ думите си от аутокюто, написани му от сценаристите – 15 на брой, вече 19 години ни дава тон – на-на-най-на… в живота, а сега взе да иска да определя бъдещето на децата ни в България.

Да, има такава държава, след като за кой ли път българинът залитва по месианството. Да ги изброявам ли: Царя, Бареков, Симеонов, има и още…

Та нима въпросните месии ни извадиха от батака с обещанията си за бляскаво бъдеще. Батак, в които така ни харесва да се цамбуркаме вече 30 години, но Слави ще успее. Кое ви дава подобна надежда? Кое? Може би обещанията му, отново написани на аутокюто. Месии не ни трябват, а вяра в собствените ни сили.

И не да ми говори за свобода на словото, защото и от него зависи то – нали се води за журналист. Плюе по този и онзи, да не изброявам имена, като дойде в студиото му – по-тих от водата. Едно не мога да му отрека на Слави, харизмата му да… чете от аутокюто. Но само с четене не става, трябва и акъл!

Няма да те питам, на-на-най-на. Искаш ли да правим… Няма такава държава! А след като "Няма такава държава", кого ли ще управлява Слави?