МВР обяви извънредни мерки за сигурност по пътищата заради празниците, предава БНТ. Стотици полицаи с десетки мобилни камери ще следят масово за шофьори без книжка, в нетрезво състояние и превишаващи скоростта.

Най-интензивен трафик в началото и края на четирите почивни дни от утре до 9 септември се очаква по автомагистралите, изходите на големите градове и граничните пунктове с Гърция, Турция и Сърбия.

Полицията ще контролира и подпомага трафика на 5 и 6 септември за бързо изнасяне на колите в големите градове.

Стотици полицейски патрули с 204 мобилни камери ще има по автомагистралите, пътищата Видин-София, Русе-Велико Търново, Хасково-Маказа и др.  Специална организация на движение ще има през тунел "Витиня" на "Хемус" и по виадуктите в ремонт.

Най-интензивен трафик се очаква по граничните пунктове със Сърбия, Гърция и Румъния. 

Тези, които възнамеряват да пътуват със своите деца в отсъствието на единия от родителите, задължително трябва да бъдат снабдени с родителско съгласие от отсъстващия родител, напомнят от Гранична полиция. 

Полицаите ще следят и за мотористи, тъй като масово карат без книжки.Само за изтеклото денонощие имаме 50 проверени мотористи, 30 табели сме прибрали, 30 човека управляват без книжка, обяви комисар Любомир Костадинов от "Пътна полиция", СДВР:  Нарушителите са между 17 и 30 години. Автомобилната администрация ще проверява автобусите и училищните автобуси за документи, лицензи и колани.